Британското посолство разясни новата точкова система за мигранти

Тя ще важи от 1 януари 2021 г.

Снимка: Pixabay
08:18 27.02.2020
Обединеното кралство напусна Европейския съюз (ЕС) на 31 януари 2020 г. От 1 януари 2021 г. ще бъде въведена и нова миграционна политика, след като бъде прекратено свободното движение на хора. Гражданите на ЕС и на страни извън ЕС ще бъдат третирани еднакво. 

Страната предвижда да намали общите нива на миграция и да даде основен приоритет на тези с най-високи умения и най-големи таланти: учени, инженери и други висококвалифицирани работници. 

Свободното движение ще бъде заменено с нова точкова система за оценка на мигрантите.

В тази връзка заместник-посланик Лин Чарлс от посолството на Великобритания предостави повече информация за новата имиграционна политика на Обединеното кралство в специално видео. В него тя обяснява кой попада в обсега на новата имиграционна политика и кои граждани са изключени.

Всеки, който пристигне в Обединеното кралство след 1 януари 2021 г. за да работи или учи, ще трябва да получи специлан оразрешение на база въпросната точкова система.

Българите, които вече живеят във Великобритания, могат да кандидатстват по Схемата за уседналост до 30 юни 2021 г.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | миграция | посолство | миграционна политика | точкова система | Лин Чарлс

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини