Google иска да бъде вашата лична банка

Проектът с кодово име „Cache“ (Кеш) планиран да стартира за обществеността през следващата година

Снимка: Pixabay
17:00 13.11.2019
Забравете за търсенето в мрежата - следващият голям бизнес за Google е далеч по-малко революционен: банкирането.

По-конкретно, Google иска да предложи чекови сметки (разплащателна сметка) в партньорство със Citigroup, компанията-майка на Citibank, и Stanford Federal Credit Union.

Проектът с кодово име „Cache“ (Кеш)  планиран да стартира за обществеността през следващата година, според информация в The Wall Street Journal. 

За разлика от кредитната карта на Apple, която на видно място включва брандиране на Apple само с малко лого за финансовия партньор Goldman Sachs на гърба на физическата карта, чековата сметка на Google ще изглежда и ще действа като стандартна разплащателна сметка на Citibank.

"Нашият подход ще бъде да си партнираме дълбоко с банките и финансовата система", каза изпълнителният директор на Google Сизър Сенгупта пред WSJ.

За момента не са ясни други подробности за партньорството между Google и Citigroup или за това как ще работят чековите сметки. Представители на Google до момента не са коментирали темата. Представители на Citigroup потвърдиха за сделката, но отказаха да предоставят допълнителни подробности. 

Не е ясно дали за чековите сметкиGoogle ще начислява на потребителите такси - Google все още не е решила, казват от компанията пред вестника. Подобно на подхода на Apple с Apple Card, интегрирана директно в приложението Wallet на iPhone и Apple Pay, потребителите на Google ще имат достъп до акаунта си чрез Google Pay. И компанията е отворена да включи в проекта си още банки в бъдеще, според WSJ.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: банка | Google | Citigroup | банкиране | чекова сметка

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини