Отнемат купените шофьорски книжки

Ще се проверяват и лицензите, за които има съмнение за злоупотреби

МВР ще проверява валидността на издадените шофьорски книжки и на лицензиите, за които има данни, че са били предмет на манипулации. При установяване на нередовно издадени книжки, те ще бъдат отнемани.

Това стана ясно след среща на министър-председателя Бойко Борисов с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, главния секретар на МВР Георги Костов, директора на ГД „Национална полиция” Христо Терзийски и директора на СДВР Младен Маринов, със заместник-главния прокурор Борислав Сарафов и административния ръководител на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова.

Преди дни в Държавна агенция "Автомобилна администрация" избухна голям корупционен скандал, при който беше задържан и шефът на агенцията Цветелин Цветанов.

През 2015 г. в страната са регистрирани 7225 тежки катастрофи, при които са загинали 708 души и са ранени 8971, от които 6676 леко и 2295 тежко. Последната специализирана акция на ГД „Национална полиция”, проведена от 29 февруари до 6 март тази година, е констатирала 6062 нарушения на пътя, за които са издадени 6792 фиша и са съставени 4038 акта. Броят на установените неправоспособни водачи е 580.

Междувременно преди дни депутатите от Движение „България на гражданите” внесоха законови промени, свързани с новите шофьори – да не карат мощни коли, да не шофират през нощта без придружител, а върху автомобилите им да има обозначения.

Те предлагат още глобата за шофьор, хванат без книжка, да се увеличи на 1000 лв., а периодът на ползване на зимни гуми да се намали.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: шофьорски книжки | ракети | инкубатор

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини