Alibaba Group с интерес за логистичен център у нас

Проектът включва и предлагане на международните пазари на български стоки и храни

Китайската Alibaba Group, един от водещите световни онлайн търговци, е заявила интерес да построи логистичен център в България, който ще обслужва поръчки в цяла Европа. Проектът включва и предлагане на международните пазари на български стоки и храни, съобщава Kmeta.bg.

Възможностите са обсъждани на среща между премиерът Бойко Борисов с представители на китайския бизнес, които са в България, за да проучат перспективите за инвестиции.  В срещата са участвали вицепрезидентът на Alibaba Group Сън, президентът на GS-Solar Company Лин и президентът на GoldPoly Group Хонг. 

Намеренията на GS-Solar Company са за създаване на завод за производство на соларни панели, а GoldPoly Group проявява интерес към изкупуването на български тютюн.

Китайските инвеститори са посочили, че интересът им към страната ни е последица от установените добри отношения между двете страни.  От своят страна министър-председателят Бойко Борисов е изразил благодарност за съдействието на китайските власти за активизирането на двустранните икономически отношения. Според българският премиер приоритет на правителството от първия му ден е създаването на по-добър бизнес климат и стимулирането на инвестициите чрез намаляване на административните тежести и осигуряването на стабилна среда за правене на бизнес. 

На срещата са присъствали вицепремиерът Томислав Дончев и досегашния ни генерален консул в Шанхай Димитър Абаджиев.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | Китай | инвестиции | среща | бизнесмени

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини