Американски щат забранява руската водка

Предлага се и забрана за влог на средства в руски ценни книжа

В американския щат Ню Хемпшир бе внесено предложение за забрана на руската водка по инициатива на местния сенатор Джеф Удбърн. 

Причината за предложението му са хакерските атаки, за които действащата администрация във Вашингтон сочи Москва. Според Джеф Удбърн местните власти на САЩ са длъжни да реагират на хакерските атаки.

Законопроектът, който той изготвя, предвижда създаване на двупартийна комисия в Ню Хемпшир, която да проучи възможностите за въвеждане на антируски санкции на местно ниво. Сенаторът предлага две конкретни мерки, а именно забрана на руската водка и забрана на местния пенсионен фонд да влага средства в руски ценни книжа. 

Към момента в Ню Хемпшир се продават 159 марки американска водка, както и редица чужди марки, пише БГНЕС. Освен "Руский стандарт", не се предлагат други марки руска водка. 

Според данни на местен вестник, дори водката "Столичная", която се продава в щата, е произведена не в Русия, а в Латвия.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: забрана | жп трасе | дъравен бюджет бюджет

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини