Нанков: Осигурени са парите за 25 км. от магистрала „Хемус“

За 16-те километра от Белокопитово до пътен възел „Буховци“ вече има отворени ценовите оферти и скоро ще бъде избран изпълнител

Тази година трябва да стартира строителството на 25 км от магистрала „Хемус”, като за целта има осигурени средства. Това каза пред журналисти във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, предаде „Фокус“. Той инспектира приключилите ремонтни дейности на Аспарухов мост и направи оглед на двата охранителни канала в квартал „Аспарухово“, изградени със средства по фонд „Солидарност“ след наводненията през 2014 г.

“За 16-те километра от Белокопитово до пътен възел „Буховци“ вече има отворени ценовите оферти и скоро ще бъде избран изпълнител. До края на месеца ще приключи работата на тръжната комисия и ако няма обжалвания, ще извършим отчуждаване”, добави министърът. Нанков припомни, че магистралата се строи изцяло с държавни средства.

„По отношение на другата отсечка – от Ябланица до разклона за Боаза, която е около 9 км, жалбоподателят е оттеглил жалбата си и се очаква решение за прекратяване на обжалването”, каза Нанков. Министърът добави, че се прави и техническо проектиране на още 50 км - между Боаза и разклона на второкласен път Ловеч - Плевен. Те са разделени на три етапа, като срокът за изпълнение е 6 месеца. В областите Велико Търново и Търговище процедурите са на различни етапи, като в рамките на настоящия мандат ще бъдат реализирани над 70 км.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: магистрала | Хемус | магистрала Хемус | Николай Нанков

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини