Захариева: Втори мост на Дунав при Русе ще помогне на икономиката

Важно е да се пуснат и двата сухопътни пункта с Румъния, които са напълно готови

Може да постигнем повече в икономиката и туризма, като засилим инфраструктурната свързаност. Това каза заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, която е на еднодневно посещение в Румъния, където се срещна с румънския премиер Сорин Гриндяну.

Според нея важни елементи на тази свързаност са изграждането на втори мост над Дунав при Русе и пускането в експлоатация на двата нови ГКПП на сухопътната граница, които са напълно готови.
Премиерът Гриндяну е заявил, че приоритет на неговото правителство са отношенията с България.

Очакванията му са за нови проекти в енергетиката, транспорта, здравеопазването и околната среда. „Имаме общи позиции по европейския дневен ред“, констатираха Захариева и Гриндяну.

„Доброто сътрудничество между двете държави по общи теми като премахването на визите за Канада дава резултати и трябва да продължим по същия път“, изтъкна Захариева.

Захариева и Гриндяну обсъдиха съвместните проекти между двете страни, възможностите за увеличение на икономическите и търговски връзки, както и подготовката за председателството на Съвета на ЕС в София и Букурещ. България поема председателството през първата половина на 2018 г., а Румъния - през първата половина на 2019 г.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: мост | Русе | Дунав | Екатерина Захариева

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини