10-те най-добри фестивала в света

Изданието Celebrity Networth показва списък с най-популярните фестивала в света

808 ~ 3 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Добрият фестивал е като да си заобиколен от най-добрите ти приятели по време на парти, само че в продължение на дни. Изданието Celebrity Networth показва списък от 10-те най-добри фестивала в света. Партито на тези фестивали със сигурност ще направи спомени, които остават за цял живот.

10. Oktoberfest - Германия

Легендарният фестивал в Германия Oktoberfest се провежда през септември всяка година и може да продължи до 3 седмици. Страната е известна със своята бира, а Мюнхен се превръща в Мека за дегустация на бира и храна. По улиците на града се редят шатри и сглобяеми дървени къщички за бързо хранене.

9. Holi Festival - Индия

Фестивалът се провежда в Индия всяка година през март. Известен още като Фестивалът на цветовете, масивният събор е религиозен фестивал, който е прераснал в обичай, посещаван от всички. Първоначално е създаден в чест на бог Вишну, който е бил опожарен за вярата му. Тържеството започва с големи огньове. Името си, фестивалът получава от участниците, които хвърлят цветове и вода един на друг и отстрани изглежда като една епична пейнтбол борба.

8. The Exit Festival - Сърбия

The Exit Festival е масивен музикален фестивал, определян като най-добрият в Европа. Създаден, за да отбележат края на управлението на Милошевич, фестивалът привлича невероятен набор от алтернативни банди от цял свят. Това е едно фантастично музикално парти и страхотно място за представяне на нова музика.

7. Reggae Sumfest - Ямайка

Фестивалът Reggae Sumfest се провежда всяка година през юли в Монтего Бай, Ямайка. Той се продължава няколко дни и нощи, в които могат да се видят най-добрите реге изпълнители, чудесна храна и хубаво време.

6. The Big Chill - Англия

За съжаление, The Big Chill не се е провеждал от 2011 г. насам, въпреки че фирмата, която притежава правата за събитието намекна, че може да се върне в някакъв момент. Лансиран от Пете Лаулренс и Катрина Ларкин през 1994 г., фестивалът започва като поредица от партита в Айлингтън и прераства в масово събитие, което посреща хиляди хора всяка година и представя някои от най-добрите диджеи, музиканти, танцьори и комедианти от цял свят.

5. The Day of the Dead - Мексико

Денят на мъртвите се празнува в много страни. Въпреки това обстановката в Мексико е особено епична и наподобява на Хелоуин. Фестивалът чества смърт на фона на музика и танци, и семейни членове и приятели се обличат в костюми и рисуват лицата си.

4. La Tomatina - Испания

Фестивалът се провежда от 1944 г. в Бунол, Валенсия, Испания, и има една единствена цел - хвърляне на домати. Хиляди хора се редят по улиците на Bunol всяка година, за да се замерят с червения зеленчук.

3. Burning Man - САЩ

Всяка година в пустинята Невада точно преди Labor Day, Burning Man е удивително голям празник на музиката и изкуството. Стартирал през 1986 г., събитието започва да нараства с всяка изминала година, а участниците са разделени на групи, всяка със собствена артистична и тематична насоченост.

2. Chinese New Year - много локации

За разлика от западния календар, който празнува Нова година в продължение на една нощ, Китайската нова година продължава 15 дни. Празнува се навсякъде, където има големи популации на китайския народ. Фестивалът се провежда с цел избавяне от лош късмет през идващата година и включва храна, музика, паради и дракони.

1. The Rio Carnaval - Бразилия

Световноизвестният едноседмичен карнавал в Рио е съвкупност от хиляди танцьори и музиканти от 200 самба училища, които участват всяка година. Тържеството се провежда преди Великия пост от 1800 г. В момента е една от най-популярните туристически дестинации в света.

Подкрепи Economic.bg