Холандци с интерес за инвестиции в Симитли

Новият посланик на държавата пристигна на работна среща в града, за да проучи бизнесклимата

172 ~ 1 мин. четене

Холандци прояиха интерес за инвестиции в Симитли. Това стана ясно след посещение на новият посланик на страната Том ван Оорсхот в града, предаде Kmeta.bg. Сред първите задачи на дипломата са проучване на условията за инвестиции и бизнесклимата в България. Той пристигна в Симитли по покана на собственика на KWT Constructions. Холандският холдинг за производство на шлюзове има свой завод в Симитли.

Собствениците на KWT са закупили наскоро още един терен в града и в момента проучват потребностите на пазара у нас, за да преценят кое от дъщерните им дружества също може да установи свое производство. Посланик Том ван Оорсхот проведе и работна среща с кмета на общината Апостол Апостолов, на която бяха обсъдени възможностите за установяване на други холандски производства на територията на симитлийска община.

"Няма да имам колебания да препоръчам община Симитли като добро място за инвестиции на наши сънародници", увери посланик Том ван Оорсхот, който не скри добрите си впечатления от първата си визита в Симитли както като природни дадености, стратегическо положение, така и от създадения добър бизнес климат в общината и гостоприемното отношение.

Подкрепи Economic.bg