$13 хил. за разбиване на системата за пръстов отпечатък на iPhone 5S

"Целта е да се определи проблема, преди да се превърне в проблем", казва Артурас Росенбахер, един от организаторите на състезанието

552 ~ 1 мин. четене

Хакери подготвят състезние, целящо да разбие защитата на първата по рода си система за пръстов отпечатък на iPhone 5S, високо-технологична функция, която Apple показа при представянето на телефона, съобщава Reuters.

Микро фирма за рисков капитал се присъедини към група от специалисти по сигурността и общо компаниите предлагат повече от 13 000 щатски долара в брой, заедно с няколко бутилки алкохол, Bitcoin валута, книги и други екстри на първия хакер, който успее да пробие системата за сигурност. Състезанието се насърчава на уебсайта istouchidhackedyet.com.
 
Артурас Росенбахер, партньор и съосновател на IO Capital в Чикаго, дари 10 000 долара за конкурса. Той смята, че „събитието ще събере някои от най-умните хакери в света, което ще спомогне на Apple да идентифицира грешки, които може компанията да е пропуснала. "Целта е да се определи проблема, преди да се превърне в проблем ", каза той .

В същото време, Forbes.com съобщи, че 36-годишният войник, живеещи на Канарските острови в Испания, Хосе Родригес, вече е разкрил слабости в IOS 7.

Негово проучване показва, че е възможно да се заобиколи заключването на екрана на устройствата за секунди, и по този начин да се получи достъп до снимки, електронна поща, Twitter и други приложения.

Подкрепи Economic.bg