Путин намекна, че ще се кандидатира за президент през 2018 г.

Той направи коментара по време на среща с руски специалисти и журналисти

60 ~ 1 мин. четене

Руският президент Владимир Путин заяви, че не е изключено да се кандидатира на президентските избори през 2018 г. Той направи коментара по време на среща с руски специалисти и журналисти. Владимир Путин е във властта вече повече от 13 години и по конституция има право на нови два последователни мандата.

В отговор на въпрос Путин призна, че по принцип Русия заслужава по-добра власт, но същевременно запита реторично дали на света съществува идеална власт, включително и в САЩ. Президентът коментира нашироко опитите за влияние върху Русия, като подчерта, че народът не е приел "грубото заимстване и опитите за цивилизоване отвън". По думите му истинско гражданско общество в Русия може да бъде изградено отвътре, а не да бъда натрапено от медии или от чужбина.

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони нямаше да си има проблеми с правосъдието, ако беше хомосексуалист, добави още руският президент, с което предизвика силен смях в залата.

По повод кризата в Сирия Владимир Путин подчерта, че този въпрос трябва да се обсъжда в Съвета за сигурност на ООН. Той окачестви като "практически стъпки" съгласията на Сирия да се откаже от химическия си арсенал и присъединяването й към конвенцията за забрана на химическите оръжия. П

утин отбеляза, че Вашингтон е приел руския план за химическо разоръжаване на Сирия "не за да спасят имиджа на президента Барак Обама, а защото това бе добър компромис".

Подкрепи Economic.bg