18 хил. души подкрепиха Кабинета с подписка

Протестиращите възнамеряват да инициират подписка срещу президента Росен Плевнелиев

Автор: Божидара Иванова

Около 18 хил. души подкрепиха кабинета „Орешарски“ с подписка, която е събирана в 19 града в страната. Хората настояват да се даде шанс на кабинета и за пореден ден организираха контрапротест пред сградата ма НДК в столицата, съобщи bTV.

Контрапротестът на гражданите, подкрепящи правителството под наслов „Шанс за Орешарски – шанс за България“ се проведе за 12-ти път, а гражданите поискаха да се даде шанс на правителството, за да може кабинетът да работи. Протестиращите са категорични, че ще участват в митинга, докато протеста "по-долу" не спре. Хората ще иницират и втора подписка, която ще бъде срещу президента Росен Плевнелиев. Недоволството към него се появи заради изявлението му към нацията преди дни, в което той заяви, че изборите не могат да навредят на една демократична държава.

Междувременно в Пловдвив десетки изразиха намерение да блокират магистрала "Тракия" за три часа. Протестът обаче бе забранен и не се състоя. Бе предвидено демонстрация да затвори и прохода "Шипка", но това не се случи.

Коментари: 0