25-те най-добри изобретения за 2012 г.

Технологичният сайт Mashable е събрал едни от най-добрите технологични продукта представени или обявени през тази година

25. Surface

Хибридът на Microsoft - компютър в дрехи на таблет е далеч от успеха на iPad. Все пак устройството е алтернатива на противниците на Apple и на тези, които намират Android за объркващ.

24. LiquiGlide Super

Суперхлъзгавото покритие, изобретено от Масачузетския технологичен институт (MIT) ще улесни живота по един изключително обикновен начин. Благодарение на покритието всички полутечни субстанции като кетчуп, майонеза и различни видове сосове ще излизат от бутилките лесно и без остатък по съда, в който се намират.

23. Windows 8

Последната операционна система на Microsoft се различава драматично от предшественика си Windows 7. Само за четири дни, след като продуктът беше пуснат на пазара, бяха продадени над 4 млн. копия, а за един месец - 40 млн. копия.

22. Super-High-Def 4K TVs

Дисплеят със супер висока резолюция предлага над четири пъти по-добро качество от обикновените HDTV дисплеи.

21. Audi E-Tron

Това е първият хибриден автомобил, който печели 24-часовото рали състезание Le Mans. Автомобилът не само спечели състезанието, но второто място също беше заето от друг хибрид Audi E-Tron.

20. Lenovo ThinkPad X1 Carbon Ultrabook

Китайският производител успя да създаде най-лекия ултрабук виждан някога. Той беше представен в средата на май и изненада всички с необикновено голямата си производителност и много тънкия корпус.

19. Windows Phone 8

Мобилната операционна система на Microsoft се използва от Nokia и е единствената надежда на финландската компания да си върне лидерската позиция на пазара на телефони.

18. Curiosity

Според специалисти приземяването на марсохода е била най-сложната подобна операция извършвана някога. В процедурата е участвал свръхзвуков парашут и небесен кран.

17. HTC One X+

За почитателите това е най-доброто устройство използващо операционната система Android.

16. Logitech Harmony Touch Remote

Универсалното дистанционно струва 250 долара, но огромната му функционалност го прави хит на пазара.

15. Terrafugia Transition

Най-общо казано това е летяща кола. Масовото производство се очаква да започне през 2013 г., а цената ще бъде около 280 хил. долара.

14. Google Project Glass

Специалните очила за добавена реалност на Google не изглеждат особено добре, но затова пък са функционални. Устройството може да прави снимки и видео, позволява на потребителите да да провеждат телефонни разговори, да използват GPS и им дава достъп до всички облачни услуги на Google, докато са в движение.

13. IBM 500-Mile Battery

Литиево-въздушната батерия използва нанотехнологии и се смята за един от най-големите пробиви в индустрията. Засега обаче батерията не е в серийно производство и вероятно трябва да се изчака до 2020 г.

12. Nokia Lumia 920

Nokia наистина е в трудна ситуация, а моделите Lumia се смятат за нейното спасение. Смартфонът е с една от най-добрите камери създавани някога, а операционната система Windows Phone 8 трябва да го превърне в хит на пазара.

11. Ferrari F70

Суперавтомобилът на Ferrari разполага с V12 двигател с 900 конски сили. Електромоторът на колата и позволява да ускорява от 0 до 60 км/ч за 2.5 сек. и да развива максимална скорост от 250 мили/ч.

10. iPhone 5

Неминуемо устройството на Apple си остава хит, въпреки че имаше някои проблеми с картите.

9. Wi-Fi: 802.11ac

Новият безжичен протокол 802.11ac скоро ще влезе в масова употреба. Той позволява по-бърз пренос на данни, на по-голямо разстояние.

8. Intel Ivy Bridge Processors

Тези четириядрени процесори на Intel са не само бързи, но използват много по-малко енергия.

7. Porsche 918 Hybrid

Хибридният прототип на Porsche обещава да е една от най-страхотните коли пускани през следващата година. Автомобила е с мощност 770 конски сили и разполага с един бензинов и няколко електрически двигатели. От 0 до 60 км. ускорява за 3 сек. и достига максимална скорост от 200 мили/ч.

6. SpaceX Dragon

Космическият апарат е произведен от частна компания и на два пъти се скачва с международната космическа станция, за да доставя припаси и оборудване.

5. Kindle Paperwhite

Електронната книга на Amazon е в почти съвършено равновесие. Устройството предоставя равномерно осветяване на дисплея, много добра производителност и поносима цена от 119 долара.

4. iPad 4

Apple представи четириядрения iPad 4 през октомври, който беше снабден с ретина дисплей.

3. Google Fiber

Това представлява комбинация от широколентов достъп до интернет и телевизия. Преносът на данни е с 1 GB в секунда.

2. Samsung Galaxy S III

Хитовият смартфон на корейската компания се превърна в бестселър. Благодарение на него Samsung се превърна в най-големият производител на смартфони.

1. MacBook Pro with Retina Display

Дори тези, които не са фенове на Apple, не може да не се впечатлят от компютъра. Единственото, което може да впечатли повече от прекрасния дизайн и производителност, е ретина дисплея.
Коментари: 0