Озбърн държи на плана си за икономии

Това би бил единственият възможен начин за решаване на най-големия проблем на правителството – възстановяването на икономиката

Британският финансов министър Джордж Озбърн заяви, че ще продължи да реализира програмата си за намаляване на дефицита, и след представянето на 6-месечното си фискално изявление, съобщава BBC.

Озбърн отказа да даде повече детайли по въпроса дали ще успее да реализира целите си относно дълга, но отбеляза, че не вярва, че Великобритания трябва да поема повече кредити или да увеличава разходите.

По време на очакваното в сряда „Есенно изявление“, се очаква Озбърн да защити строгата си икономическа политика, като единствен възможен начин за решаване на най-големия проблем на правителството – възстановяването на икономиката.

„Очевидно отнема по-дълго време да се справим с проблема на Великобритания с дълговете, очевидно отнема по-дълго да се възстановим от финансовата криза, отколкото всички се надяваха, но да се върнем назад сега...ще е абсолютна катастрофа за страната ни“, заяви Озбърн пред телевизията BBC.

Коментари: 0