5 общини получиха имоти от земеделското министерство

Прехвърлянето на имотите е свързано с процеса на децентрализация и промяната в общинското финансиране

3614 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Имоти от държавата получиха 5 български общини, съобщиха от правителствената информационна служба.

Причината за прехвърляне на имотите е свързана с процеса на децентрализация и промяната във финансирането на учебния процес – от държавно чрез бюджета на Министерство на земеделието и храните (МЗХ), в общинско чрез делегирани бюджети.

МЗХ предостави собствеността върху терените и сградите на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство и Професионалната гимназия по хранително – вкусови и химични технологии,  в общините Дупница и Мездра. Русенската община стана собственик на държавния имот в квартал „Възраждане”, който възнамерява да използва за научни, учебни, административни и други дейности.

Община Димитровград получи теренът в землището на село Воден, където има намерение да създаде възможности за нови работни места.

Последната община, която получи право на собственост върху имот е община Любимец. Три помещения на партерния етаж в жилищен блок в града бяха предоставени на общината, където местната власт възнамерява да провежда културни мероприятия и дейности за утвърждаване на българските ценности и традиции.

Подкрепи Economic.bg