60% от служителите у нас не се чувстват ценени

От допълнителните придобивки са доволни едва 46% от работещите в България

Близо 70% от топ мениджърите у нас твърдят, че служителите им получават подобаващо признание за свършената работа. Това показва международното проучване „Най-добрите работодатели", в което България се включва за осма година през 2014 г.

Сериозно разминаване обаче има с гледната точка на служителите по този въпрос - 41% от тях се чувстват ценени от компанията, в която работят. „Най-големи разминавания между удовлетвореността на мениджърите и служителите има по отношение на допълнителните придобивки и възможностите за кариерно развитие”, показва изследването.

То обхваща мнението на над 16 000 служители и над 400 топ мениджъри в България.
Средното ниво на ангажираност на мениджърите в България е 77%, а при служителите този процент е 53%. Удовлетвореност от допълнителните придобивки изпитват 79% от мениджърите и едва 46% от служителите.

Допълнителните придобивки включват застраховки, здравни услуги, служебен транспорт, ваучери за храна и други. Най-големи бюджети за допълнителни придобивки се планират в секторите високи технологии и аутсорсинг. Разминаването относно придобивките алармира за „недостатъчно целесъобразно планиране, реализиране и комуникиране със служителите”. 

По отношение на кариерните възможности 68% от мениджърите смятат, че компанията им „предоставя добри варианти на служителите”, докато едва 39% от служителите подкрепят това мнение.

Коментари: 0