8 технологии, с които бизнесът трябва да се съобразява

Business Insider е избрал 8 технологии, с които традиционния бизнес трябва да се съобразява за в бъдеще, за да не загине

92 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Електронните цигари

99% по-малко вредни, приблизително същото изживяване и по-изгодни икономически. Цигареният бизнес е застрашен!

Имунотерапия за борба с рака

Биологичната терапия, при която се стимулира имунната система, за да се справи с раковите клетки, е по-евтина и не разрушава здравите клетки, както прави това химиотерапията. Новият метод се смята за заплаха за традиционния метод, който носи милиарди печалба за фармацевтичния бизнес.

LED технологията

LED осветлението спестява до 85% енергията, необходима за традиционните крушки. Освен това животът е в пъти по-дълъг. До 2020 г. LED технологията вероятно ще държи 60% от целия пазар на осветителни тела.

Инвестиции в алтернативни активи

Заради финансовата криза много финансови инструменти станаха прекалено рискови. Заради желанието на инвеститорите да имат гарантирана възвращаемост, пък била тя и по-малка, презастрахователният пазар е в опасност.

Двигатели на газ

Заради високите цени на бензина и дизела, все повече хора се насочват към използването на газ. Прогнозите са, че този вид гориво ще започне да навлиза все повече при камионите и до до 2020 г. делът му  може да достигне 30%.

Облачната технология

Технологията се развива изключително бързо през последните години, което поставя под риск бизнесът със сървъри.

3D принтери

Технологията е достъпна почти за всички. Благодарение на тези устройства производството на продукти става по-бързо и по-евтино.

Дейта центровете

Интернет индустрията генерира все повече данни, а те трябва да бъдат складирани някъде.
Подкрепи Economic.bg