9 областни управители назначени от МС

Обищините Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Търговище, Велико Търново, Разград, Стара Загора и Ямбол имат нови ръководители.

96 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Девет областни управители са назначени днес от Министерски съвет. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Обищините Благоевград, Кюстендил, Пазарджик, Пловдив, Търговище, Велико Търново, Разград, Стара Загора и Ямбол имат нови ръководители.

Муса Палев е назначен за областен управител на област Благоевград. Палев бе народен представител в 41-ото Народно събрание и кандидат за депутат от ДПС на последните избори. Той бе трети в листата на движението и не успя да намери място в НС. Висшето му образование е в областта на социалната педагогика, специализира бизнес администрация.

Лидерът на партийната организация на БСП в Кюстендил Иван Каракашки става областен управител. 
Иван Каракашки е настоящ общински съветник в Кюстендил. Името му фигурираше и в кандидат-депутатската листа на БСП от последните избори, но не стана депутат. В продължение на 4 години Карашки беше заместник-областен управител в мандата на Тройната коалиция. Завършил е Национална спортна академия в София. 

Иван Йорданов е назначен за областен управител на област Пазарджик. От 2009 г. до сега е бил адвокат към Пловдивската адвокатска колегия. От януари 2008г. до ноември 2009г. заема поста директор на Дирекция „Административно, правно и информационно обслужване" на община Пазарджик. Завършил е ПУ „П. Хилендарски" със специалност право.

ДПС са надвили в избора за областен управител на Пловдив - постът поема Венцислав Каймаканов. До момента е бил съдружник и търговски представител на дружество в сферата на производството. В периода 2003г. - 2009г. е бил изпълнителен директор на „Пловдив - Юрий Гагарин БТ" АД. Завършил е Техническия университет в София със специалност „Технология на машиностроенето и металорежещи машини". 

Зам.-кмет на община Попово Емел Расимова е назначена за областен управител на област Търговище. От 2004г. до 2007г. е била председател на Общинския съвет на Попово. Завършила е Варненския свободен университет.

Георги Рачев е новият областен управител на Велико Търново. Бил е председател на Общинския съвет в Горна Оряховица. Името му бе и в листата на Коалиция за България на предсрочните парламентарни избори. От пресслужбата на Министерски съвет е представен като човек, работил в сферата на автомобилния транспорт, магистър по икономика и управление на транспорта. 

Стоян Ненчев е назначен за областен управител на област Разград. Заемал е поста на председател на Етичната комисия на Адвокатската колегия в Разград и народен представител в Седмото Велико Народно събрание. От 1983г. до 1992г. е бил окръжен прокурор в Разград. Завършва юридическото си образование в Софийския университет „Св. Климент Охридски". Беше в листата на БСП за изборите на 12 май. 

Главен инспектор към Областна дирекция по безопасност на храни Живка Аладжова е назначена за областен управител на област Стара Загора. Тя беше и номинацията на местната структура на БСП. Аладжова е завършила Тракийския университет, магистър е по зооинженерство със специалност „Управление на системите за безопасност и качество на храните" и „Стопански управление, административен и здравен мениджмънт" във Великотърновския университет. 

Общинският съветник и областен лидер на БСП Николай Пенев ще е новият управител на Ямбол. По образование е магистър-електроинженер.  Една година (между 2008г. до 2009г.)  е бил областен управител на Ямбол.

Коментари: 0