Алкохолен спрей напива за секунди

Вълшебната течност е безвредна, твърдят изобретателите й. Шишенце ще се продава за 20 евро и съдържа 21 "шота"

Филип Старк показва изобретението

Френски дизайнер и професор от Харвардския университет представиха в Париж "спрей за напиване", с който човек може да се почувства зашеметен само за секунди, но вредата е ограничена, защото също толкова бързо изтрезнява, съобщи бТВ.

Спреят "Уха-а, Квантови усещания" разпръсква в устата миниатюрна доза алкохол - само 0,075 мл. Благодарение на аерозолния ефект, въздействието е мигновено.

Тъй като това е нищожна част от една истинска чаша алкохол (60 мл до 100 мл), създателите на спрея Филип Старк и проф. Дейвид Едуардс твърдят, че за да навлезе еквивалентно количество алкохол в кръвта, ще са необходими хиляда спрея.

Предимството на творението им, е че дава възможност да се насладим на усещането от повечко алкохол без нито една от вредните му последици върху тялото.

"Въпросът е как да изпитваме удоволствие без вреда. "Уха-а" е алтернатива, която дава представа за опиянение без свързаната с него вреда", каза Старк.

Продуктът излиза в продажба в Европа с цена 20 евро. Всяка капсула съдържа 21 "шота".

Преди "Уха-а" Дейвид Едуардс, който е професор в Харвардския университет, разработи ("Полъх"). Този аерозол с размер на пура беше пуснат през 2008 г. Той предлага усещане за вкуса на шоколад, кафе и чай. Продуктът беше със скромен успех.

Коментари: 0