Apple не успя да увеличи исканото обезщетение от Samsung

Южнокорейската корпорацията трябва да плати малко над 1 млрд. долара

140 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Американският технологичен гигант Apple Inc не успя да издейства по-високо обезщетение от Samsung Electronics Co в патентното дело, което водят двете корпорации. Присъденото от съд в Сан Хосе, Калифорния обезщетение от 1.05 млрд. долара в ползва на Apple остава такова, след като щатският окръжен съдия Луси Кох отказва да увеличи наградата за Apple. Мотивите й са, че нарушението на Samsung "не е умишлено", пише Bloomberg.

На 24 август 2012 г. съдебните заседатели решиха, че Samsung трябва да плати 1.05 млрд. долара за нарушаване на шест патента на Apple. Американската корпорация не успя да издейства и блокиране на продажбите в САЩ на 26 устройства на най-големия си конкурент.

Съдия Луси Кох отхвърли твърдението на Apple, че съдебните заседатели са допуснали грешка при определяне на глобата за Samsung. Магистратът отхвърли и иска на базираната в Южна Корея компания за начало на нов процес. Говорителите и двете спорещи корпорации са отказали коментар.

Книжата на Apple затвориха търговията с ръст от 1.88% до 458.27 долара за акция, а в Сеул капитализацията на Samsung се повиши с 2.2%.

Подкрепи Economic.bg