Асфалт не се яде, но без асфалт няма ядене

Бойко Борисов

Цитат на деня:

Снимка: БГНЕС

236 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

"Трябва да се правят пътища. Асфалт не се яде, но без асфалт няма ядене."


С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към Албена Симеонова, член на комитета за "Зелените алтернативи" и биоземеделец от Никопол, на среща в Министерски съвет днес. Преди началото на редовното правителствено заседание еколозите бяха поканени, за да изложат позицията си против строежа на АЕЦ "Белене".

"Проектът Белене е безкрайно вреден. Алтернатива за България са зелените алтернативи", заяви Симеонова. Тя призова правителството да направи всичко възможно, за да не се стигне до изграждането на АЕЦ "Белене". 

"Аз съм биоземеделец и живея на 10 км от Белене, в община Никопол. Искам традиционните български продукти да се продават в цял свят и не както нашите колеги, които произвеждат домати в Козлодуй, да не смеят да кажат "Аз съм земеделец от Козлодуй" и да пишат други имена, защото никой не желае да купува техните продукти. Нека и ние да не сме най-бедните, както се случи с хората от района на Козлодуй, Видин и Монтана", обърна се към министрите Симеонова и сподели колко време й е отнело пътуването до София тази сутрин. Изказването й провокира премиерът за пореден път да подчертае колко е важно строителството на пътища.

 

Подкрепи Economic.bg