Бойко Борисов отстрани зам.-министъра на транспорта

Новият заместник на Ивайло Московски - Кристиан Кръстев все още се води управител на "Флайинг Карго България"

648 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Камен Кичев е освободен от заемания пост. Отстраняването на Кичев е по негова молба, стана ясно от съобщение на правителствената пресслужба. Освобождаването му е подписано от премиера Бойко Борисов. Мотивите за подадената от Кичев молба не се посочват.

Новият заместник-министър е Кристиан Кръстев. Той е роден на 9 юли 1976 г. Завършил е курс за ръководители на авиокомпании в Лондон, Международни икономически отношения и Икономика на индустрията в Университета за национално и световно стопанство. Владее английски и руски език. Бил е управител на "Флайинг Карго България" ООД. Заемал е и поста изпълнителен директор и член на СД на "Уиз Еър България Еърлайнс" ЕАД. Бил е и директор на Изпълнителна агенция "Пристанищна администрация" и председател на съвета на директорите на "Летище Бургас" ЕАД.

Справка в Търговския регистър показва, че  Кристиан Кръстев все още се води управител на "Флайинг Карго България". От февруари 2003 до 2005 г. Кристиан Кръстев е бил и.д. директор на Дирекция корпоративно преструктуриране и капиталов пазар в Министерството на транспорта и съобщенията.

Подкрепи Economic.bg