bTV предлага нова оферта на "Булсатком"

Заради "милионите зрители" телевизията сваля цените към сателитния оператор

3863 ~ 2 мин. четене

bTV отправи нова оферта с по-ниски цени към сателитния оператор "Булсатком". Предложението ще важи до 21 януари е отправено от Управителния съвет на медията, става ясно от съобщение на bTV.

"С цел преодоляване на негативните последици за над милион наши зрители, ръководството на bTV Media Group изпрати ново предложение за продължаване на договора с Булсатком. Предложението съдържа възможно най-добрите ценови условия, при които медията може да продължи да създава качествени български сериали и да заплаща за най-доброто от световното кино и спорт, което представя на зрителите сега", пише в изявлението.

От телевизията се надяват, че до понеделник кабелният оператор "ще оцени направените отстъпки и преференциални условия, и от своя страна също ще намери резерви, за да организира разпространението на каналите на bTV Media Group, без  да увеличи цената на услугата си за крайните абонати".

"При споразумение в посочения срок, милионите наши зрители, които в момента са ощетени, ще получат сигнал във възможно най-краткия технологичен срок", обещават от bTV.

От телевизията коментираха и вчерашните обвинения на "Музикаутор". От сдружението за колективно управление на авторските права обвиниха bTV, че им дължи над 2.5 млн. лева за авторски права. "В момента имаме задължения към Музикаутор, тъй като сме финансово потърпевши от забавянето на плащания от страна на наши контрагенти", обясниха от медийната група в електронно писмо до медиите. От там добавят, че в продължение на години телевизията е била изряден платец към "Музикаутор".

"Булсатком" е най-големият длъжник на възнаграждения за права към медията, като задълженията, които е натрупал, са повече от нашите спрямо Музикаутор". Очакваме в най-кратки срокове доставчикът да изплати задълженията си към bTV", се казва още в позицията на медията.

Подкрепи Economic.bg