Aston Martin Vanquish Volante ще дебютира в Калифорния

Автомобилът се задвижва от 6.0-литров V12 двигател с 573 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/час за 14 секунди

Автор: Божидара Иванова

Британският проиводител на луксозни автомобили Aston Martin ще покаже модела Vanquish Volante на изложението за луксозни автомобили в Пебъл Бийч, което започва на 18-ти август, съобщи електронният портал AutoMedia.

"Седмицата в Пебъл Бийч е глобално честване на автомобилите, така че сме изключително доволни, че ще сме част от него през 2013 г. Присъствието ни там ще бъде свързано с поглед назад към стогодишната ни история, както с бъдещето на компанията," коментира регионалният директор на Aston Martin за Северна и Южна Америка Джулиан Дженкинс.

Vanquish Volante има карбоново купе и олекотен  мек сгъваем покрив, който се отваря и затваря само за 14 секунди. Автомобилът се задвижва от 6.0-литров V12 двигател с 573 к.с. и 620 Нм максимален въртящ момент. Кабриолетът ускорява от 0 до 100 км/час за 4.1 секунди, а максималната му скорост е 294 км/ч.

Очаква се Vanquish Volante да бъде показан редом до V12 Vantage S и концептуалния CC100 Speedster. На събитието британците ще представят и два нови концепта, за които все още не се знае нищо.

Коментари: 0