"Аз мога да бъда последният човек, който е виновен за банковата паника"

Антон Кутев, депутат от Коалиция за България

Цитат на деня:

268 ~ 2 мин. четене

"Не се чувствам виновен за банковата паника. Аз мога да бъда последният човек, който е виновен. Но в края на краищата, ако трябва да поема отговорността, заедно с Бойко Борисов и Румен Петков, защото те имаха бая по-сериозни изказвания от моите, ако аз ще трябва да съм отговорен за това, дето се вика, мога да поема отговорност."

Това заяви депутатът от БСП Антон Кутев пред журналисти днес, който само преди седмица обяви, че "някой се опитва да събори и следваща банка, дори валутния борд опитва да събори, държавата да събори, някой го прави целенасочено".

Думите му предизвикаха сериозна критика от независими коментатори и дори беше подаден сигнал в прокуратурата от гражданско сдружение "Природата за хората", като мотивите са, че Кутев е извършил "престъпление против Република България, свързано с паричната и кредитна система на страната".

Днес червеният политик коментира и политическата ситуация. „Очевидно има раздалечаване на позициите ни с ДПС. Няма никакво съмнение, че това, което се случва в последните дни, е видимо разграничаване и това е част от процесите в държавата. Очевидно ние с ДПС не можем да работим в този вид, в който сме. Аз мисля, че това се вижда с просто око“, заяви Кутев за отношенията на БСП с коалиционния партньор.

Според него, Народното събрание е принудено да работи до 6 август в тежка обстановка. „Парламентът по Конституция не може да се разпусне, ако не падне правителството. Това е положението. До 6 август ще работи парламентът. Надявам се да свършим полезни неща. Важно е да се работи, иначе е деструктивно“, обясни още Кутев.Подкрепи Economic.bg