БДЖ предлага безплатен превоз за абитуриенти

Железницата участва за осемнадесета поредна година в инициативата

4016 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

БДЖ ще осигури безплатен превоз за абитуриенти от Домове за деца, лишени от родителска грижа, съобщиха от дружеството. Инициативата се осъществява съвместно с Асоциация "Милосърдие - Майка Мария", която всяка година организира благотворителен абитуриентски бал в столицата.

На 16 и 17 май "Холдинг БДЖ" ще осигури пътуване на 12 завършващи ученици и техните ръководители до София. Абитуриентите от Домове за деца, лишени от родителска грижа ще пътуват от Пловдив, Стара Загора, Костенец и Лом. След абитуриентския си бал в столицата, младите хора ще се приберат до родните си градове отново с влак.

Националният железопътен превозвач участва в продължение на осемнадесет години в тази инициатива, осигурявайки превоза за абитуриентския бал на младежите от Домовете за деца без родители.

Ръководството на "Холдинг БДЖ" подкрепя инициативите за социална интеграция на децата, лишени от родителска грижа, на които трябва да бъде дадена възможност да живеят в равностойно положение и да заемат своето достойно място в обществото, се казва в съобщението.

Подкрепи Economic.bg