БДЖ вдига цените за пътуване с бърз влак със задължителна резервация

Средното увеличение на билетите ще е с 8%

3809 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

От утре "Холдинг Български държавни железници" ЕАД (БДЖ) вдига цените за пътуване с бърз влак със задължителна резервация. Средното увеличение на билетите ще е с 8%, съобщиха от компанията.

Увеличението на цените за пътуване с тези влакове е в резултат на увеличените капиталови разходи на националния железопътен превозвач за тази категория влакове, извършени с цел подобряване качеството на предлаганата от тях услуга, както и на отчетеното увеличение на разходите по определени икономически групи.

Без промяна остават цените за пътуване с пътническите и бързи влакове, които са обект на Договора за извършване на обществените поръчки (ЗОУ). Непроменени остават и цените за ползване на седящи (0.50 лв.) и спални места (2 класа - 10.00 лв., 1 класа - 12.00 лв. и бизнес класа - 18.00 лв.)

БДЖ запазва без промяна и цените на абонаментите и железопътните карти, даващи право на различни видове намаления, както и всички видове търговски оферти с отстъпка при многократни пътувания, двупосочни пътувания в малки и големи групи и други.

Подкрепи Economic.bg