БСП обещава 10% по-висока минимална заплата

В листите на партията влизат Таню Киряков, Калуди Калудов и Мартин Захариев

96 ~ 2 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Запазване на 10% данък за хората с доходи до 3100 лв. на месец и увеличаване на минималната работна заплата от 2014 г. с 10%, предаде Kmeta.bg. Това са част от предизборните обещания на БСП, записани във вече утвърдената платформа на партията.

Сред акценти от предизборната платформа на социалистите са и пряк избор на районни кметове и районни съвети в най-големите градове, пряк избор на членовете на Висшия съдебен съвет от съдебната квота с участието на всички магистрати; спиране на приватизацията на БДЖ и "Български пощи". Социалистите обещават и увеличаване на размера на обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2-годишна възраст до размера на минималната работна заплата.

От БСП днес обявиха и окончателната подредба на изборните си листи. От партията се похвалиха, че извеждат на предни позиции в листите си "изключителни авторитети, хора с кауза, доказали възможностите си и прославили България".

"Водени от разбирането, че промяната в страната ни започва от гражданската енергия, социалистите ще водят предизборната битка заедно с 60 българи, посветили живота си на развитието на България", заявяват от партията.

Сред имената в "червените" листи от гражданската квота е това на оперната звезда Калуди Калудов - на избираемо място в 24-ти МИР в София. Социалистите залагат и на олимпийския шампион Таню Киряков в Русе, както и на издателя и продуцент Мартин Захариев в 23-ти МИР-София. Психологът Христо Монов е на втора позиция в Бургас. Петър Кънев, вицепрезидент на конфедерацията на работодателите и индустриалците в България е на избираемо място във Велико Търново. Шефът на Съюза на българските писатели Николай Петев ще дърпа гласове за БСП в Ямбол, а за Пловдив-град от гражданската квота е Петър Чобанов - член на управителния съвет на Българската макроикономическа асоциация. Известната докторка Таня Андреева е в 25-ти МИР-София.

Общо 60 са имената на известни българи в гражданската квота на БСП като от тях 12 са жени.

Подкрепи Economic.bg