Изборният борд заседава за първи път

Целта на сформирането на Борда е той да подпомогне на служебното правителство в усилията и решимостта да организира честни и прозрачни предсрочни парламентарни избори

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Днес ще се проведе първото заседание на Гражданския борд към министър-председателя и министър на външните работи Марин Райков (т. нар. Изборен борд), съобщиха от правителствената пресслужба. Заседанието ще се състои в Гранитна зала на Министерския съвет и е с начален час 14:00.

Целта на сформирането на Гражданския борд е той да подпомогне на премиера и служебното правителство в усилията и решимостта да организират честни и прозрачни предсрочни парламентарни избори.

За участие в първото заседание, на което ще бъдат приети правила за работата на борда, са поканени представители на всички неправителствени организации, които бяха регистрирани в Централната избирателна комисия (ЦИК) като наблюдатели за изборите през 2011г. и експерти в организирането и провеждането на избори, в това число хора като проф. Михаил Константинов и Емилия Друмева.

Подкрепи Economic.bg