Бареков учреди своя партия

Движение "България без цензура" вече е политическа партия

108 ~ 1 мин. четене

Бившият телевизионен водещ Николай Бареков вече официално е в политиката. Над 3 хил. души се събраха на учредителния конгрес на най-новтаа партия на българската политическа сцена "България без цензура". Заседанието се проведе в зала 1 на НДК в София. Делегатите приеха устава на новата партия и с 3211 гласа "за" избраха Бареков за председател.

В своята 40-минутна реч новият политик обяви, че е готов да заеме поста министър-председател, че ще се бори за "капитализъм с човешко лице", и се помести в политическия център, пише Kmeta.bg. 

От "България без цензура" дадоха заявка, че ще са партия на регионите. Древната българска розета от Плиска е избрана за символ на партията, а цветовете на знамето са синьо и жълто.

"Имаме противници от двете страни. От едната – коалицията на БСП и ДПС. Ще поискаме отстраняването на тази коалиция. От другата – отрочетата на Луканов: Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Георги Първанов, Румен Петков, Меглена Кунева и, разбира се, Иван Костов", заяви Бареков.

На конгреса присъстваха Красимир Каракачанов и Румен Йончев, лидери на формациите, с които Бареков вече обяви, че ще си партнира - ВМРО и Земеделския народен съюз (РЗС).

Коментари: 0