Румен Петков: Не мисля, че трябва да напускам БСП

Оказва се, че основният опонент на БСП никога не е бил ГЕРБ, а Първанов, посочи бившият вътрешен министър

104 ~ 2 мин. четене

„Не мисля,че трябва да напускам БСП. Ако тръгваме в този тип разсъждения, трябва да погледнем последните няколко месеца и да направим оценка“. Това заяви бившият министър на вътрешните работи Румен Петков е предаването „Диков“ по Нова ТВ. 

На въпрос защо няма да присъства на конгреса на партията в Пловдив, Петков обясни, че му е било казано да не ходи. „Да ходиш, когато ти казват не идвай, това е отношение“, заяви бившият вътрешен министър. Той обясни, че няма заседание на националния партиен съвет, на което да не е задавал въпросите, които задава и в студиото. "Хората които са казали да не отидем на конгреса се страхуват, че отново ще зададем въпросите, които сме задавали вече доста пъти“, каза Петков. По думите му въпросите са свързани с АЕЦ „Белене“, с назначения, с плоския данък. 

„В присъствието на служител от МВР ми дадоха информация за нарко канали и аз съм резюмирал това до служител на министерството. Вие сами виждате, че в последните доклади България се сочи като страна с развита корупция. Никой не предприе нищо“, каза бившият министър на вътрешните работи.

Румен Петков отказа да коментира министър-председателя Пламен Орешарски. Относно проекта „Белене“ той за пореден път попита защо не се рестартира. Петков подчерта, че чуват абсурдни неща по тази тема, като това, че Белене ще минава през 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй, който не е законосъобразен. „Аз съм за Белене и ще се боря за този проект“, заяви той.

„Мисля, че ръководството на моята група трябва да седи зад конгресните си решения, още повече, че зад този проект стоят 15 млн. лв. Когато лъжеш стотици хиляди хора и го премълчаваш в името на нещо, аз смятам, че е грешка“, посочи Петков, като обясни, че е против задкулисието.

Относно отцепването на Първанов от БСП бившият вътрешен министър попита защо трябва да го клеймим. „Оказва се, че основният опонент на БСП никога не е бил ГЕРБ и това стана ясно вчера. Основният опонент е бил Георги Първанов“, посочи Румен Петков. Според него да се говори, че се разцепват гласовете е меко казано нечестно.

Подкрепи Economic.bg