Следващата LADA 4Х4

Моделът ще бъде на изцяло нова платформа на АвтоВАЗ

172 ~ 1 мин. четене

Второто поколение на легендарния всъдеход LADA 4Х4 бе публикуван на скица от руското издание Carobka. Колата е известна като Niva на АвтоВАЗ. Предвижда се производството на автомобила да започне през декември 2017 г., а моделът ще се появи на пазара няколко месеца по-късно, пише AutoMedia.

По неофициална информация новата LADA 4Х4 ще бъде изградена на напълно нова платформа. Моделът ще бъде с двигатели, отговарящи на екологичните норми Euro 5 I Euro 6 и в базовата си версия ще се оборудва с механична скоростна кутия.

В момента всъдеходът се предлага с 4-степенен автомат Jatco, но при неговия наследник системата за задвижване на четирите колела ще бъде от ново поколение. И все още не е ясно дали инженерите на АвтоВАЗ ще успеят да я приспособят успешно към скоростната кутия. 

Цената на новата LADA 4Х4 все още не е известна. Предполага се, че няма да бъде по-висока от тази на настоящото поколение на модела. От компанията очакват годишното производство да нарасне от 50-60 хил. единици на 80 хил. Моделът ще се предлага в две версии – с 3 и с 5 врати.

Коментари: 0