Берлускони е осъден да се грижи за възрастни една година

Бившият италиански премиер получи присъда под формата на обществено полезен труд

Наказание

Автор: Николай Марченко

Осъденият за данъчни измами бивш премиер на Италия Силвио Берлускони получи присъда във вид на полагане на едногодишен труд в старчески дом, информира агенция Reuters.

Както е известно, той е осъден на лишаване от правото да заема държавни позиции, както и на извършване на обществен труд – окончателно това ще стане в дом за възрастни хора с ограничени възможности. При това 77-годишния политик не желае да бъде силно „натоварен” и ще посещава центъра само веднъж седмично в период от 9 месеца.

Полагането на обществен труд ще трябва да се извършва от бившия премиер заедно с дребни правонарушители, непълнолетни наркомани, хулигани и вандали. Местните „клиенти” в този дом по ред работят в столовата, в градината, косят трева, хранят пилета, а също така се включват в ремонтно-строителна бригада.

Пратен е точно в старчески дом, защото не може да се намира в места, където има непълнолетни – подсъдим е по делото „Руби”, свързанос мароканската танцьорка, която е била едва на 17 години, когато е участвала в оргиите на Берлускони на вилата му.

Самият Берлускони наскоро се възмути, че „ще отиде в затвора, но няма да се съгласи да извършва обществено-изправителен труд като престъпник, който има нужда от превъзпитаване”. 

Коментари: 0