Бижута събират енергия от тялото

Колекцията на Наоми Кижнер е с особен метод на закрепяне

Бижута събират енергия от тялото
3893 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Дизайнерката от Йерусалим Наоми Кижнер представи своя серия от бижута, които генерират енергия от човешкото тяло, пише CNET. Колекцията се казва Energy Addict и притежава особен метод на закрепяне.

Концептуалната колекция от злато и полимер се състои от три бижута – E-pulse Conductor, Blood Bridge и Blinker, пробождащи кожата. Първото се носи на гърба, точно върху гръбнака, където събира енергия от електрическите сигнали на мозъка, преминаващи по гръбначния стълб. Blood Bridge пробожда вена на две места в двата си края. Преминаването на кръв задвижва колело вътре в бижуто и създава кинетична енергия. Blinker се поставя на носа, като две пластинки, разклоняващи се към двете очи, които събират енергия от мигането на клепачите.

„Реших бижутата ми да бъдат агресивни, тъй като исках да шокирам малко хората. Пиърсингът на тялото подкрепя идеята за пристрастяване“, признава дизайнерката. По думите й бижутата нямат никаква функционалност, а колекцията най-вече е умозрителна.

„Мисля, че всичко е възможно и целта ми беше да представя бъдещето, но смятам, че ако започнем да събираме енергия от телата си, вероятно следващата крачка ще бъде да променим телата си“, посочва Кижнер.

Коментари: 0