Бизнесът на Долче и Габана застрашен от закриване

Световноизвестните дизайнери са обвинени в укриване на данъци на стойност 1 млрд. евро

Автор: Божидара Иванова

Световноизвестните италиански модни дизайнери Доменико Долче и Стефано Габана могат да закрият бизнеса си, ако се потвърди присъдата за укриване на данъци, произнесена срещу тях от първоинституционен съд, предаде РИА „Новости“.

Долче и Габана бяха обвинени в укриване на данъци на стойност 1 млрд. евро. През юни тази година дизайнерите бяха признати от съд в Милано за виновни и осъдени на година и осем месеца затвор. Присъдата бе наложена от първоинституционен съд, който наложи и глоба на дизайнерите в размер на 400 млн. евро. Те отхвърлят обвиненията и обжалват решенията на съда. Световноизвестните модни дизайнери твърдят, че ако присъдата бъде потвърдена и се наложи плащането на 400 млн. евро, ще закрият бизнеса си.

„Ще затворим. Не можем да го преживеем. Невъзможно е“, обясни Доменико Долче пред вестник „Кориере дела сера“, като за пореден път двамата дизайнери изразиха страстта си към модата и способността да правят тоалети.

Модна къща Dolce & Gabbana е основана през 1982 г. По данни на италианските медии, приходите й  през 2011 г. са били на стойност 1.5 млрд. долара.

Коментари: 0