Близо 1 млрд. долара приходи за най-новия Джеймс Бонд

Лентата за легендарния шпионин измести "Здрач: Зазоряване II" от американския бокс офис през уикенда

Най-новият филм от поредицата за Джеймс Бонд - "007 координати: Скайфол" достигна приходи от почти 1 млрд. долара от прожекции в световен мащаб. Според руската агенция ИТАР-ТАСС последната част от хитовата поредица е генерирала 918 млн. долара само за пет седмици, което е рекорд сред 23-те ленти за легендарния Бонд.

Дебютът на филма по кината в редица държави по света беше 26 октомври. В САЩ лентата се завъртя две седмици по-късно. Филмът за легендарния шпионин успя да измести "Здрач: Зазоряване II" от американския бокс офис през изминалия уикенд. Джеймс Бонд събра 11 млн. долара, а "Здрач: Зазоряване II" се отчете с приходи от малко над 9 млн. долара, което му отрежда трето място.

От трето на второ място, с оборот от 10.5 млн. долара, се изкачи анимацията "Възходът на пазителите", а четвъртата позиция е за военната драма "Линкълн" с постъпления от 9.2 млн. долара. Трилърът на Стивън Спилбърг за живота на бившия президент Абрахам Линкълн ще дойде в Европа през януари.

Драмата "Животът на Пи" за приключенията на едно индийско момче на режисьора Анг Лий е на пето място с приходи от 8 млн. долара.

Продукцията "007 координати: Скайфол" е режисирана от Сам Мендес, който през 1999 г. бе отличен с "Оскар" за "Американски прелести". Ролята на супершпионина на Нейно Величество за трети път се изпълнява от британския актьор Даниел Крейг.

Коментари: 0