Блокадата на турската граница остава и тази нощ

Подкрепление от 120 жандармеристи е изпратено към ГКПП "Капитан Андреево" по разпореждане на главния секретар на МВР Калин Георгиев

140 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"Блокадата на българо-турската граница на ГКПП Лесово" и ГКПП "Капитан Андреево" остава и тази нощ. Това каза за "Фокус" Илиян Филипов, член на УС на БАСАТ. Българските превозвачи спряха да пускат камиони през двата пропускателни пункта вчера в 8 часа сутринта.

"Турският председател на бранша се е свързал с наши представители, които са на ГКПП "Капитан Андреево" и е поискал среща в Истанбул. От българска страна са го поканили на среща на границата, но все още не е потвърдил утрешната визита", обясни Филипов.

По думите му обстановката остава без промяна. Не се знае и кога ще пристигне служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Кристиан Кръстев, който пътува към ГКПП "Капитан Андреево".

Подкрепление от 120 жандармеристи е изпратено към ГКПП "Капитан Андреево" по разпореждане на главния секретар на МВР Калин Георгиев. На ГКПП "Капитан Андреево" в момента има 80 жандармеристи, предаде БНР. Движението на леки автомобили и автобуси се осъществява нормално, на тежкотоварни автомобили е спряно от вчера сутринта.

Подкрепи Economic.bg