Борисов и Барозу откриват втория метродиаметър

Шефът на Европейската комисия (ЕК) е на еднодневно официално посещение у нас

Българският министър-председател и шефът на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу ще открият днес втория метродиаметър в София. Проектът е финансиран по ОП "Транспорт" и съфинансиран от българска страна. Делегацията ще посети метростанциите "Сердика", "Лъвов мост", "НДК" и "Европейски съюз".

Официалната церемония вече започна, а двамата лидери пристигнаха преди минути пред метростанция "Сердика".

Жозе Барозу пристигна късно снощи в София на еднодневно официално посещение у нас по покана на Бойко Борисов. В делегацията, водена от премиера участват министрите Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Вежди Рашидов и кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Делегацията на ЕК включва и Кристалина Георгиева, европейския комисар по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи.

След откриването на втория лъч на метрото двамата лидери ще проведат среща на "четири очи". След срещата между Борисов и Барозу се предвижда и среща в разширен състав, в който ще участват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, министрите Николай Младенов, Диана Ковачева, Ивайло Московски, Лиляна Павлова. След разговорите Борисов и Барозу ще дадат брифинг в Министерски съвет (МС).

Коментари: 0