Борисов ще участва в заседание на Европейския съвет

Правителствените ръководители ще обсъдят бюджета на Европейския съюз

Българският министър-председател Бойко Борисов ще вземе участие в специалното заседание на Европейския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба. Днес и утре в Брюксел държавните и правителствените ръководители на държавите-членки ще обсъждат Многогодишната финансова рамка на Европейския съюз за периода 2014-2020 г.

Целта на срещата на лидерите на ЕС е да бъде постигнато политическо споразумение за приемане на финансовата рамка на бюджета за следващия програмен период. То ще позволи процесът по приемане на секторното законодателство да приключи навреме, за да може новата многогодишна финансова рамка, разходните програми и правилата за собствени ресурси да започнат да се прилагат от 1 януари 2014 г.

Преди началото на работните сесии днес председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой и председателят на Европейската комисия Жозе Барозу ще проведат двустранни консултации с ръководителите на делегации.

В Брюксел Бойко Борисов ще бъде придружаван от министъра на външните работи Николай Младенов и от заместник-министрите на финансите и на външните работи Боряна Пенчева и Иван Найденов.

Коментари: 0