Бранимир Ботев е назначен за зам.-министър на туризма

Зам.-министърът на икономиката в правителството на Пламен Орешарски ще продължи да бъде начело на туризма и при служебния кабинет

Бранимир Ботев е назначен за зам.-министър на туризма

Снимка: БГНЕС

336 ~ 1 мин. четене

Служебният премиер проф. Георги Близнашки подписа заповед, с която връща стария зам.-министър на на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев и в служебния кабинет, научи Economic.bg.

Бившият председател на надзора на винарната "Долината на розите“ и на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България и член на управата на Националния борд по туризъм и на "Деловая Россия“- Европа ще продължи да е със същия ресор.

Преди това Ботев е бил член на Консултативния Бизнес научен съвет при министъра на земеделието и храните. През 2012 г. е бил член на управата на "Деловая Россия“, а през 2008 г. – в ръководството на Националния борд по туризъм. През 2007 г. е бил член на УС на Европейската конфедерация на производителите на алкохолни напитки (CEPS)-Брюксел.

През 2006 г. Бранимир Ботев е бил председател на Асоциацията на производителите, вносителите и търговците на спиртни напитки в България. В периода 2002-2004 г. е председател на Надзорния съвет на Винарска изба "Розова долина“, Карлово.

Малко по-рано голяма част от туристическия бранш излезе със свое становище, в което се обявяват срещу възможността Бранимир Ботев, който бе зам.-министър на икономиката в правителството на Пламен Орешарски, да продължи да бъде начело на туризма и при служебния кабинет. Част от сектора настояваше за този ресор да бъде поканен Иво Маринов, който бе заместник-министър по времето на ГЕРБ.

Коментари: 0