Британци изграждат логистичен парк до Варна

Посланикът на Обединеното кралство у нас увери, че след 1 януари 2014 г. българските граждани ще могат свободно да работят в родината му

176 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Британски инвеститори имат намерение да изградят логистичен парк в близост до Варна. В това увери посланикът на Великобритания в България Джонатън Алън по време на днешното си посещение в морската ни столица.

Идеята е да си изгради парк за товарни камиони, които се движат между Западна Европа и Близкия Изток. "Това е нещо важно, защото голямото предимство на България е нейното географско разположение. От България може да има връзки с Турция, Близкия Изток, Северна Африка, Централна Азия, Русия и други. Ако аз бях например от Южна Корея и исках да развивам бизнес в Южна Корея, след Великобритания първия ми избор щеше да е България защото има благоприятно разположение и ниски данъци", коментира Джонатън Алън, цитиран от kmeta.bg.

Посланикът беше категоричен, че британските инвеститори са доволни от бизнес средата в България и повечето от британските инвеститори разширяват бизнеса си тук.

Алън коментира, че за разлика от Румъния, България е лесно разпознаваема в Обединеното кралство и то в позитивен смисъл. "Годишно в България почиват над 300 хил. британци. Над 15 хил. наши граждани притежават недвижима собственост тук, а половината от тях живеят постоянно в България", припомни посланикът.

Джонатън Алън потвърди още веднъж, че след 1 януари 2014 г. българските граждани ще могат свободно да работят в родината му и ще имат същите трудови права наравно с британците.

Подкрепи Economic.bg