Бъг във Facebook разкри данни за 6 млн. потребители

Засега няма доказателства, че проблемът е бил използван злонамерено

144 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Технически проблеми в архива с информацията за контакт на потребителите на най-голямата социална мрежа Facebook е станала причина за "изтичането" на телефонни номера и имейл адреси на 6 млн. души. От Facebook са признали за проблема, съобщи Reuters. Изтичането на данните започнало още през 2012 г.

Заради техническия проблем потребители на мрежата, които са изтеглили контактни данни от списъците им с приятели, са получили допълнителни данни, които не е трябвало да виждат.

Екипът по сигурността на Facebook, който беше уведомен за проблема миналата седмица, успя да се справи с този бъг за 24 часа. До момента обаче компанията не признаваше публично за грешката.

Говорител на Facebook поясни, че забавянето се дължи на законова процедура, според която се е изисквало регулаторните органи и засегнатите потребители да бъдат уведомени за проблема преди компанията да направи официално изявление.

"Към момента нямаме доказателства, че този проблем е бил използван злонамерено и не сме получили оплаквания от потребители. Не сме забелязали и съмнително поведение, което да подсказва нарушения", се казва в изявлението на Facebook.

Подкрепи Economic.bg