България се представя на туристическото изложение в Берлин

Участие ще вземат 44 компании и организации от различни региони на страната

72 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

България ще участва със свой щанд на международното туристическо изложение ITB в Берлин, Германия. Форумът ще се проведе в периода 6-10 март.

Изложението е най-значимият туристически форум за професионалисти и посетители в световен мащаб, което се провежда от 1966 г., уточняват от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Очаква се през тази година там да бъдат представени около 11 хиляди изложители от цял свят. От българска страна ще вземат участие 44 туристически компании и организации от  регионите София, Тракия, Черноморие, Дунавски, Стара планина, както и в културно-познавателния туризъм, балнео и спа туризма. На родния щанд ще бъдат демонстрирани и български занаяти, точене и рисуване върху керамика.

Заместник-министърът с ресор туризъм Иво Маринов ще участва в пресконференцията за България на тема „Здравословен и Уелнес туризъм". Акцент в представянето ще бъде 18-я Годишен конгрес на Европейската СПА асоциация, който ще се проведе в Поморие в периода от 14 до 17 май 2013 г., добавят от министерството.

Подкрепи Economic.bg