Бургаският плаж ще има система за обезсоляване на вода

Съоръжението ще започне да се строи през ноември тази година и се очаква да заработи през следващия летен сезон

248 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Инсталация за обезсоляване на морска вода ще бъде изградена на северния плаж в Бургас, съобщи на пресконференция в града концесионерът на пясъчната ивица Атанас Атанасов. Съоръжението ще започне да се строи през ноември тази година и се очаква да заработи през следващия летен сезон.

Инвестицията е за над 100 000 лв. Питейната вода ще се полза за душове и мивки на плажа, стана ясно днес.

Концесионерът съобщи още, че през есента започва и строителство на канализация на ивицата. Така бургаският плаж ще е единствен по цялото Черноморие, който ще разполага със собствена канализация.

За сезона "Лято 2014" ще бъде увеличена спортната база на северния плаж, както и атракциите по ивицата. Врати ще отвори и детска дискотека, предаде Kmeta.bg.

Директорът на водноспасителната служба заяви Николай Иванов съобщи, че повече от 100 души са били спасени от удавяне през този летен сезон, сред тях и деца. Спасителите ще работят до края на септември.

Концесионерът на плажа Атанасов обяви, че ще отправи искане за плажна полиция. Причината е в зачестилите кражби по ивицата - голяма част от душовете се крадат или се чупят от плажуващите. През идната година ще бъдат монтирани и високоговорители на плажа. Инвестицията бе планирана тази година. През май бяха поставени шест устройства, но вечерта на същия ден бяха откраднати четири, обясни концесионерът.

Подкрепи Economic.bg