CEO-то на Microsoft: Apple е дребен играч

Новата операционна система Windows 8 се радва на добро търсене, разкрива Стив Балмър

Стив Балмър, екстравагантният шеф на Microsoft, „захапа” Apple в интервю за Wall Street Journal. "Apple e дребен играч във всички категории, в които двете компании се конкурират"", казва CEO-то на най-голямата софтуерна компания.

В отговор на въпрос „Бихте ли предпочели бизнес модела на Apple, при който те контролират и хардуера, и софтуера?”, Балмър отговаря: „Ние харесваме нашия модел и го развиваме. Във всяка категория, в която Apple ни конкурира, тя е малък играч, освен при таблетите”.

На пазара за персонални компютри 90% от продаванитe компютри са Windows PC, аргументира се Балмър, като очаква промяна на статуквото и при таблетите, където Apple е лидер.

Новата операционна система Windows 8 се радва на добро търсене, разкрива Балмър. За първите четири дни от пазарния й дебют са продадени 4 милиона копия, т.е. средно 1 милион потребители на ден обновяват старите си операционни системи.

Заедно с Windows 8 компанията въведе и първите си таблети - устройствата Surface, които ще конкурират iPad. Веднага след представянето Тим Кук, шефът на Apple, се опита да омаловажи Surface, определяйки го като объркващо устройство, с много компромиси.

Коментари: 0