ЧЕЗ е инвестирало 700 млн. лв. в мрежата си

Компанията е подменила близо 20 хил. км кабели

84 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ, което обслужва клиентите в Западна България, е инвестирало 680 млн. лв. в ремонт и модернизиране на мрежите и подобряване на услугите. Средствата са вложени от стъпването компанията на българския пазар преди 8 години.

Подменени са близо 20 хил. км кабели, а технологичните загуби са понижени от 22% до 12.77%. Данните станаха ясни по време на разговори на мениджъри на ЧЕЗ с представители на бизнеса в Плевен и Ловеч.

На срещата са обсъждани и теми, свързани с либерализацията на пазара на електроенергия, процедурите по изкупуване на енергийни съоръжения и по присъединяване към електроразпределителната мрежа. Били са проведени индивидуални консултации с над 60 фирми от двете области.

"Благодаря на всички представители на бизнеса, които се включват в нашата инициатива и споделят своите препоръки. За мениджърите от "ЧЕЗ Електро" и "ЧЕЗ Разпределение" тези срещи са изключително ценни. Убеден съм, че именно диалогът ще ни позволи да намерим верните решения и да подобрим обслужването на бизнеса на територията на Западна България", каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Дискусиите с бизнесмени в областните градове на територията, обслужвана от компанията, са част от инициативата на ръководството на дружествата на ЧЕЗ в България да се подобри комуникацията с деловите среди. Първите срещи бяха на 4 юни с представители на фирми от областите Благоевград и Кюстендил. Инициативата ще продължи в други градове на Северозападна България.

Коментари: 0