ЧЕЗ ще отчете извънредно електромерите

Причината са новите по-ниски цени на тока от 1 август 2013 г.

Автор: Силвия Георгиева

Дружеството "ЧЕЗ Разпределение България" АД започва извънредно отчитане на електромерите. Графикът ще бъде публикуван на сайта на компанията, а до края на деня днес все може да получи информация за извънредния отчет в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на телефон 0700 10 010.

Извънредното отчитане се налага заради решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за намаляване на цените на тока от 1 август.

За бързото и качествено отчитане на електромерите компанията е ангажирала допълнително 356 служители. Те ще работят и с удължено работно време. "Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същи ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени", обясниха от ЧЕЗ.

"За да гарантираме на клиентите си максимална коректност при фактурирането на консумираната електроенергия, им даваме възможност да отчетат сами показанията на електромерите си. Желаещите да се възползват от това, трябва да направят своя отчет и да подадат данните към компанията между 1 и 7 август по телефон, факс, имейл или през сайта, както и лично в центровете за обслужване на клиенти на дружеството", каза Петър Баран, главен оперативен директор на "ЧЕЗ България".

Потребителите, които ще се възползват от предоставената възможност, трябва да посочат данните от електромера (по всички тарифи), клиентски номер, дата на отчитане, трите имена на титуляр и адреса на обекта, за който се декларират показания.

Фактурите ще съдържат две стойности за използваната електроенергия - по стари и по нови цени.

Коментари: 0