Чакаме 4 млрд. за транспорт и инфраструктура

Средствата, разплатили по ОП "Транспорт", надхвърлят 1,100 млрд. лв., съобщи Ивайло Московски

България има шанс да получи 4 млрд. лв. от еврофондовете за инвестиции в транспортната инфраструктура. Това каза министър Ивайло Московски при представянето на приоритетите по Оперативна програма "Транспорт" пред студенти и представители на академичната общност, съобщи БНТ.

Московски подчерта, че страната ни ще се бори за финансиране и през следващия програмен период след 2014 година. По думите му проектите по Оперативна програма "Транспорт" ще спомогнат и на железопътния транспорт да излезе от кризата, в която се намира чрез привличане на повече инвеститори.

"Средствата, които сме разплатили по ОП "Транспорт" надхвърлят 1,100 млрд. лв. Същевременно договорените средства са над 3.6 млрд. лв., което означава, че повече от една трета от средствата са достигнали до крайните бенефициенти. Надявам се, че благодарение на проектите, които реализираме в бъдеще България ще разполага с един модерен европейски транспорт и младите хора като вас ще останат тук и ще намерят успешна реализация по професията, която имат", каза Московски.

Коментари: 0