Чобанов обеща на пенсионерите коледни добавки "на всяка цена"

Има около 7 варианта, които са за диференцирани добавки, обясни финансовият министър

84 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Министърът на финансите Петър Чобанов се зарече, че коледни добавки ще има. При това "на всяка цена". "Вървим в посока да осигурим на всяка цена коледни добавки на пенсионерите", каза пред журналисти в Парламента Петър Чобанов, цитиран от "Фокус". Финансовият министър обаче добави, че въпросът за коледните добавки е по-добре да бъде зададен на социалния министър Хасан Адемов.

"Има около 7 варианта, които са за диференцирани добавки - за най-ниските пенсии или съобразени с линията на бедност. Първо трябва да се осигури ресурса и след това да се избере вариант, на който да се спрем", поясни Петър Чобанов.

Той добави, че вчера е приел с благодарност жеста, който направи председателят на Парламента Михаил Миков, който отдели 12 млн. лв. от бюджета на Народното събрание за тази година, които вероятно ще бъдат използвани за коледни добавки на пенсионерите.

Пред пет дни социалният министър Хасан Адемов обяви, че коледни добавки към пенсиите ще има само при евентуално преизпълнение на приходите в държавния бюджет. Ако това се случи надбавките ще бъдат раздадени през декември.

Подкрепи Economic.bg