ДПС търси коалиция, базирана на четири-пет приоритета

Подкрепяме запазването на валутния борд, обяви Местан

124 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Ние сме единствената партия, която говори за коалиционно правителство, базирано на широко съгласие по четири-пет приоритета. Това заяви пред „Дарик“ Лютфи Местан, лидер на ДПС.

Местан отбеляза, че  ДПС подкрепя запазването на плоския данък със ставка от 10%, в което движението се различава от тезите на БСП, които искат въвеждането на подоходна скала. Лидерът на ДПС допълни, че ниската ставка не е самодостатъчно условие, за да се увеличат инвестициите у нас. „Подкрепяме запазването на валутния борд“, отбеляза още той. 

По думите му, трябва да се акцентира върху екологията, производството на биохрани и подпомагането на семейното фермерство. „Трябва да има субсидии и за фермите, в които се определят от пет до десет животни, за да възстановим планинското животновъдство”, коментира Лютфи Местан. 

„Ако обаче решим да се развиваме като голяма индустриална държава, може да имаме нужда от „Белене”, каза още Местан. Той обаче допълни, че ДПС е по-скоро на позицията, че трябва да се акцентира върху екологията и България няма нужда от нова АЕЦ на този етап.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg